Western Summer Slide

 

Vuonna 2005 WRF toimi jälleen lännenratsastuksen pioneerina Suomessa järjestäen lännenratsastuskilpailut kokonaan uudella konseptilla. SRL:n kilpailuluokkien lisäksi kilpailuihin anottiin ensimmäisenä Suomessa AQHA-luokkia ja peräti yksi NRHA open-luokka. Kansallinen kilpailutoiminta ei ollut vielä alkanut, joten SRL:n luokista kilpailuissa oli vain seurakilpailuluokkia. Ainokaiseen NRHA-luokaan osallistui peräti 5 ratsukkoa ja järjestäjän iloksi luokan kolme ensimmäistä olivat seuran omia jäseniä. AQHA:n reining-luokassa olikin jo useampi ratsukko, peräti 16, trailissa 7, western pleasuressa 9. Western ridingiin ei ilmoittautunut yhtään ratsukkoa. Ratsukoita yhteensä ilahduttavat 31. Tuomarina toimi englantilainen Tanskassa asuva James Gerdes-Hansen ja amerikkalaisten järjestöjen paperikarusellin hoitajana eli kilpailusihteerinä, toimi Yvonne Lundgren Ruotsista. Western Summer Slide oli syntynyt.

 

 

Vuonna 2006 mentiin samalla kaavalla. Kilpailuun saatiin kansainvälistä lisäväriä kun saksalainen valmentaja Rolf Peterka osallistui ja voitti NRHA-luokan Tommi Saariston ja Sanna Korhosen omistamalla appaloosaruunalla Undercover Chic. Luokkaan osallistuneiden ratsukoiden määrä oli jälleen vähäinen eli 6. AQHA-luokissa oli reiningissä 9, western pleasuressa 6 ja trailissa 2. Ratsukoita yhteensä 29. Tuomarina oli Sylvia Katschker Itävallasta. Kilpailusihteerinä oli Yvonne Lundgren.

 

Vuonna 2007 WSS:ssa oli jo mukana kansallisia ja alueluokkia. Samana vuonna järjestettiin pienen tauon jälkeen (edellinen v. 1999) ensimmäiset SM-kilpailut, joita varten tarvittiin myös kansallisia luokkia. Ainokaisissa kansallisissa luokissa reining-luokkaan osallistui peräti 15 ratsukkoa ja trailiin 9. NRHA:n reining-luokassa oli 11 ratsukkoa. AQHA:n luokissa oli reiningissä 14, trailissa 8 ja western pleasuressa 8. Ratsukoita yhteensä 38. Arja Nikkinen osallistui NRHA:n Show Secretary –koulutukseen, joten Yvonne Lundgrenia ei enää tarvittu. Tuomarina toimi jälleen James Gerdes-Hansen.

 

Vuonna 2008 luokkatarjonta olikin jo aikamoista; peräti 110 luokka tarjolla kahden päivän aikana! Kilpailut olivat kaksipäiväiset SQHY:n vaatimusten mukaisesti, sillä anoimme ja saimme tuomarin SQHY:n kautta. Kilpailuissa oli kaikki mahdollinen: SRL:n kansalliset, alue- ja seuraluokat, AQHA:n Open ja Amateur-luokat, APHA:n luokat ja useampi NRHA-luokka. Ratsukoitakin oli 40.
SQHY:n ansiosta kilpailuissa oli jo todella kansainvälistä ja aitoa tunnelmaa kun saimme kilpailuja tuomitsemaan ”aidon amerikantuomarin”, Bonnie Jo Clayn USA:sta.

 

Vuonna 2009 järjestettiin Suomen ensimmäinen CRI*-kilpailu, Ypäjä Equestrian Show, 13. - 14.6. ja se oli niin lähellä totuttua WSS päivämäärää, joten päätimme jättää WSS:n järjestämättä ja vetää samalla henkeä.

 

 

 

 

Vuonna 2010 jatkettiin. Kilpailu siirrettiin totutusta kesäkuusta heinäkuun alkuun. Ratsukoita mukana vaatimattomat 29 ja NRHA open-luokkaankin osallistui vain 6 ratsukkoa ja AQHA:n Senior-reiningiin 2. Kansallisessa reiningissä oli kuitenkin 11 ratsukkoa ja muissa lajeissa keskimäärin 6. Heinäkuu ei ollut siis sopiva kuukausi kilpailuja ajatellen eikä kilpailuja kannata myöskään järjestää kaksipäiväisenä, jollei ihan ole "pakko". Tuomarina toimi Rick Lemay Ruotsista.

Kilpailukutsu

Western Summer Slide 2010/ Kuvat: Pekka Nikkinen

 

Vuonna 2011 kilpailut pidettiin elokuussa ja koska se oli viimeinen kilpailu ennen SM-kilpailuja, ratsukoita kerääntyi kiitettävä määrä, peräti 38, SM-kvaaleja hakemaan. Luokissa oli 10-15 ratsukkoa per luokka, mikä sai kilpailut tuntumaan kilpailuilta. Tuomarina toimi jälleen WRF:n luottomies James Gerdes-Hansen Tanskasta.

Kilpailukutsu

 

 

Vuonna 2012 Suomen Quarterhevosyhdistys lähestyi seuraamme quarterhevosmestaruuksien järjestämiseksi. Alkuperäinen suunnitelma oli pitää yksipäiväset kisat, mutta SQHY:n toivomuksesta kilpailut muuttuivat kaksipäiväisiksi. Lauantaille otettiin, myös SQHY:n toivomuksesta, AQHA:n All Novice Show, johon ei valitettavasti tullut kuin muutama ratsukko, jotka myöhemmin peruuttivat osallistumisensa juuri kilpailijoiden vähyyden vuoksi.
Tuomareina toimivat Anja Eriksen Tanskasta, joka oli tuomaroimassa WRF:n kilpailuja ensimmäistä kertaa, sekä Sid Griffith USA:sta AQHA:n lähettämänä.

Käsiohjelman kannessa Rainer Salon ottama kuva.

Kilpailukutsu

Western Summer Slide / Kuvat: Reeta Laine

Vuonna 2013 WSS järjestettiin edelleen omalla paikallaan elokuun alussa ja sen yhteydessä ratsastettiin valtakunnalliset aluemestaruuskilpailut sekä AQHA:n ja NRHA:n luokkia. Kilpailun tuomaroi Jaana Paanetoja. Vaatimattoman osallistumisen vuoksi käsiohjelman tekeminen jätettiin väliin kustannussyistä. Kansallisen tason reining-ratsukot puuttuivat, sillä he olivat jo Euroopassa valmistautumassa ensimmäisiin EM-kilpailuihinsa.

Kilpailukutsu

Vuonna 2014 WSS järjestettiin kesäkuun lopussa ja tuomarina toimi ensimmäistä kertaa saksalainen Michaela "Miki" Kayser.

Kilpailukutsu